Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

11 vinkkiä – Näin uusiokäytät vanhat aikakauslehdet

Näin uusiokäytät vanhat aikakauslehdet

Aikakauslehtien tilaaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan ja erilaisiin lehtiin on mahdollista tutustua kaikessa rauhassa kotona tietokoneen ääressä.

Mieleisen lehden löytyessä, on lehtitilauksen tekeminen helppoa ja vaivatonta.

Netissä lehden tilaamiseen kuluu aikaa vain muutama minuutti. Edulliset lehtitarjoukset ja arvokkaat tilaajalahjat innostavat ihmisiä tekemään yhä useammin lehtitilauksen myös lahjaksi. Innokkaille lehtien lukijoille kertyy vuoden aikana kotiin kasapäin aikakauslehtiä.

Esimerkiksi Seiska lehti ilmestyy kerran viikossa, joten vuoden mittaisesta lehtitilauksesta kertyy noin 50 lehteä. Jos nämä kaikki lehdet kerätään kasalle, tulee sille korkeutta lähes 50 cm.

Sama henkilö voi toki tilata vuoden aikana myös jonkun toisen aikakauslehden, jolloin lehtiä kertyy jopa 100 kpl vuodessa.

Lehtiä ei kuitenkaan kannata heittää heti roskiin, eikä jättää turhaan nurkkiin pyörimään, sillä aikakauslehdet sopivat mainiosti eri käyttötarkoituksiin.

Vie vanhat aikakauslehdet mökille

Jotkut aikakauslehdet ovat niin ajattomia, että niitä ei kannata hävittää heti lehden lukemisen jälkeen. Mikäli lehtiä ei halua säilyttää kotona, niin yksi hyvä vaihtoehto on viedä lehdet mökille, jossa lehtiä voi selata vielä useamman kerran kaikessa rauhassa.

Etenkin lehdet, jotka sisältävät ruoanlaitto ja leivonta-ohjeita kannattaa säilyttää, koska ruoka ja leivonta reseptit ei vanhene koskaaan! Mökillä on aikaa tutustua ja valmistaa hieman erikoisenpiakin ruokia, joita ei yksinkertaisesti ehdi valmistamaan kiireisenä arkena.

Anna aikakauslehti ystävälle tai naapurille

Lehden antaminen ystävälle tai naapurille lukemisen jälkeen on erinomainen vaihtoehto, jos lehteä ei halua säästää. Jos olet tehnyt pitkän lehtitilauksen ja annat järjestään kaikki lehdet ystävälle, niin silloin yhdestä lehtitilauksesta hyötyy molemmat.

Ystävän kanssa voi myös sopia, että annat kaikki lehdet hänelle ja kun lehtitilaus päättyy, niin ystäväsi voi vuorostaan tehdä lehtitilauksen ja antaa lehdet sinulle.

Yksi hyvä idea on myös maksaa lehtitilaus puoliksi, jolloin lehtitilaus tulee molemmille huomattavasti edullisemmaksi ja molemmat saa lukea lehdet. Tämä kannattaa pitää mielessä etenkin silloin, kun haluatte tehdä lehtitilauksen kerralla vuodeksi.

Anna vanhat aikakauslehdet lapsille askarteluun

Vanhoista lehdistä saa valmistettua hauskoja kortteja! Lähes kaikki lapset tykkäävät askarrella ja piirtää, joten anna lapselle vanhat aikakauslehdet, iso valkoinen paperi, liimaa ja sakset.

Lapset voivat leikata lehdistä kuvia ja tekstejä ja liimata niitä paperille tai askarrella kavereille kortteja tai mitä ikinä mieleen juolahtaa.

Toki voit myös itse arkarrella lehdistä kortteja tai joulukoristeita. Netistä löytyy paljon erilaisia ohjeita muun muassa joulukoristeiden valmistamiseen.

Käytä vanhoja aikakauslehtiä tapettina

Tiesitkö, että ennen vanhoja aikakauslehtiä käytettiin paljon sisustamisessa ja tapettina?

Aikakauslehdistä voi leikata mieleisiä kuvia, mainoksia tai tekstejä ja tehdä niistä hauskoja kuvakollaaseja seinille. Yksi tapa on leikata lehdestä kaikki sivut irti ja tapetoida niillä kokonainen seinä.

Vaikka idea kuulostaa aluksi hieman oudolta, niin valmiit seinät ovat kuitenkin yllättävän hienoja. Kuvia valmiista seinistä löytyy useista blogeista.

Laita aikakauslehti muovipussin pohjalle

Tämä on varmasti sattunut meille jokaiselle ainakin kerran elämässä. Kaikki tietävät sen tunteen kauppareissulla, kun kaupasta lähtiessä muovipussin pohja repeää ja kaikki ostokset tippuvat maahan.

Pussin halkeamisen voi kuitenkin helposti estää, laittamalla aikakauslehti pussin pohjalle ja sen päälle ruokaostokset, jolloin tuotteiden terävät reunat eivät pääse painamaan muovipussiin reikää.

Käytä aikakauslehteä peflettinä ulkona

Aikakauslehden muuttaminen pefletiksi käy käden käänteessä! Laita kaksi tai kolme aikakauslehteä muovipussiin ja teippaa pussi tiukasti aikakauslehden ympärille. Nyt sinulla on pehmoinen pefletti, jonka voit ottaa mukaan esimerkiksi nuotiolle tai muuhun ulkoilutapahtumaan.

Aikakauslehti pitää roskiksen puhtaana

Varmasti jokaiselle on joskus käynyt roskapussia vaihtaessa niin, että roskapussin pohjaan on tullut reikä ja roskiksen pohjalle on valunut pussista nestettä, jolloin roskiksen joutuu aina pesemään.

Kokeile seuraavalla kerralla laittaa roskiksen pohjalle aikakauslehti ja sen päälle roskapussi. Mikäli pussiin tulee reikä, niin neste imeytyy lehteen ja roskiksen pohja pysyy kuivana ja puhtaana.

Käytä aikakauslehtiä lahjapaperina

Lehtien värikkäistä, muovimaisista ja kiiltävistä sivuista saat käärittyä hauskoja ja erilaisia syntymäpäivä, isänpäivä tai äitienpäivälahjoja. Varsinkin aikakauslehtien kannet ovat yleensä melko kestävää materiaalia, jotka soveltuvat erinomaisesti lahjapaperiksi.

Sanomalehtiä voi myös käyttää lahjapaperina, mutta sanomalehden sivut ovat paljon hauraanpia ja repeävät helpommin.

Vie aikakauslehdet erilaisiin odotustiloihin

Erilaisissa odotustiloissa on usein vanhoja aikakauslehtiä, joita asiakkaat voivat lukea ajan kuluksi. Tällaisia odotustiloja on yleensä sairaalassa, hierojalla tai kampaajalla. Voit kysyä jostain tällaisesta paikasta, saatko jättää vanhat lehdet heille.

Myy vanhat aikakauslehdet kirpparilla

Yksi hyvä tapa kierrättää aikakauslehdet on viedä ne kirpparille myyntiin. Lehtiä voi laittaa myyntiin joko irtokappaleina tai suurenpina erinä.

Luettu lehti kannattaa viedä myyntiin kuitenkin mahdollisimman nopeasti, koska silloin saat lehden varmemmin myytyä.

Jos lehdet eivät liiku kirpparilla, niin kokeile myös lehtien myymistä netissä. Netissä on paljon ilmaisia myyntipalstoja, jonne voit laittaa ilmoituksen.

Facebook – annetaan palsta

Mikäli et halua säästää vanhoja tai uusia luettuja aikakausilehtiä, niin yksi hyvä vaihtoehto on tehdä ilmoitus Facebookin annetaan palstalle, jossa on varmasti paljon ihmisiä, jotka ottavat lehdet ilomielin vastaan.

10 Total Score

Lehtitarjouksia.com
10
User Rating: 4.9 (2 votes)