Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Roope-Setä lehti lopetetaan

Roope-Setä lehti lopetetaan

Lehtitarjouksia.com palvelusta ei valitettavasti löydy enää Roope-Setä sarjakuvalehden lehtitarjouksia. Uusi DuckTales sarjakuvalehti lisätään sivustolle lähiaikoina.

Roope-Setä lehden kustantaja Sanoma Media Finland on uutisoinut, että lehden julkaiseminen lopetetaan ja viimeinen numero ilmestyy joulukuussa 2017. Asiasta kertoivat ensimmäisten joukossa muun muassa Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Roope-Setä lehti on ilmestynyt jo vuodesta 1978 lähtien, se olisi täyttänyt vuonna 2018 jo 40 vuotta.

Iltalehden ja Ilta-Sanomien haastatteleman päätoimittaja Aki Hyypän mukaan Roope-Setä lehden lopettamispäätös sai alkunsa lukijatutkimuksen tuloksista.

Päätoimittaja Aki Hyypän mukaan monet luulevat Roope-Setä sarjakuvalehden tarinoiden keskittyvän ainoastaan Roope-Setään, joka vie lehdeltä lukijoita.

Päätoimittaja kertoo, että sarjakuvalehden levikki on laskenut jo pidemmän aikaa ja lehteen on tehty erilaisia uudistuksia, mutta ne eivät ole toimineet toivotulla tavalla, joka olisi nostanut lehden lukijamäärää.

Vaikka Roope-Setä sarjakuvalehden julkaiseminen päättyy, niin siitä huolimatta Roope jatkaa seikkailujaan tavanomaiseen tapaan muissa Aku Ankka -lehdissä ja digipalvelussa.

Roope-Setä lehden tilalle on tulossa uusi ja monipuolisempi DuckTales lehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyy 28 joulukuuta. Uuteen sarjakuvalehteen kootaan päättyneestä Roope-Setä sarjakuvalehdestä parhaat palat.

Uudesta julkaisusta löytyy enemmän suosittuja seikkailusarjoja. DuckTales sarjakuvalehti ilmestyy Roope-Setä lehden tilaajille automaattisesti. Lähiaikoina uuden sarjakuvalehden lisäksi Suomen televisiossa alkaa DuckTales niminen animaatiosarja.

Mikä uusi DuckTales lehti sitten oikein on? DuckTales on 80 ja 90-luvulta tutun Ankronikka-sarjan alkuperäisnimi. Korvaava uusi julkaisu on sarjakuvalehti, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Lehdessä keskitytään enemmän suosittuihin seikkaulusarjoihin entistä kovemmalla otteella. DuckTales on täynnä Ankkalinnasta tuttuja sankareita ja seikkailuja. Kaikki sarjakuvalehden tarinat ovat ennen julkaisemattomia.

Jännittävä DuckTales lehti on piirrostyyliltään täysin erilainen kuin esimerkiksi Aku Ankka tai Roope-Setä. Uusi piirrostyyli on nykyaikaisen moderni ja eroaa täysin muista vastaavista julkaisuista. DuckTales lehden jokainen numero sisältää jopa 100 sivua TV:stä tuttuja sarjakuvia, monipuolisia ja jännittäviä seikkailutarinoita, fantasiasarjoja, urheilusarjoja sekä supersankareita, kuten Superhessu ja Taikaviitta.

Roope-Setä sarjakuvalehteen verrattuna DuckTales lehti on huomattavasti jännittävämpi ja seikkailusempi. Sarjakuvalehden juonenkäänteisiin on haettu inspiraatiota Carl Barksin tuotannosta. DuckTales eroaa muista sarjakuvalehdistä eniten sen piirrostyylillä, jota ei ole aikaisemmin nähty Suomessa.