Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Hälge

hälgeTilaa Hälge lehti netistä

 • Hälge on huumoripitoinen vuodesta 2000 ilmestynyt ruotsinkielinen sarjakuvalehti.
 • Sarjakuvalehden päähahmo on hirvi, joka on usein allapäin johtuen rakkaushuolista, kylmyydestä, ruoan puutteesta tai hirvijahdista.
 • Hirvi ei kuitenkaan ole yksinäinen, sillä hän on naimisissa Ellen-hirven kanssa mutta on salaa rakastunut toiseen hirveen.
 • Lars Mortimerin luoma lehti kuvaa onnistuneesti pohjoisen talven pimeyttä, karuutta ja kylmyyttä sekä pohjoista melankolista kansanluonnetta.
 • Sarjakuvalehti on koko perheen yhteinen julkaisu, joka tarjoaa myös muita sarjoja, ristikoita ja hauskoja vitsejä.
 • Aikakauslehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa ja sitä julkaisee Egmont Publishing AB.

 

 

 Tilaa koko perheen yhteinen sarjakuvalehti nyt 17% edullisemmin verkosta

hälge

Hälge on hieman yli 18 vuotta ilmestynyt ruotsinkielinen sarjakuvalehti, joka ilmestyy 12 kertaa vuodessa. Sarjakuvan päähahmo on filosofinen ja rakkaudenkipeä hälge-hirvi. Jokainen numero tarjoilee hauskoja tarinoita Avlidenin kylässä, jossa hirvi ystävineen päätyvät mitä hurjimpiin seikkailuihin. Tarinaan tuo lisää väriä se, että hirvi huomaa ihastuneensa toiseen hirveen, vaikka hän on naimisissa Ellen-hirven kanssa.

Hälge sarjakuvalehti on ostettavissa Suomessa ainoastaan tilaamalla lehti verkosta kesto- tai määräaikaistilauksena. Sarjakuvalehti ei nimittäin ole lainkaan saatavilla Suomen lehtipisteistä. Lehtitilaus toimitetaan Suomeen aina ilmaisella toimituksella, joten lehti kannattaa ehdottomasti tilata netistä. Ruotsin lehtipisteistä lehti löytyy tietenkin kulloinkin voimassa olevaan irtonumerohintaan.

Hälge lehden lehtitarjoukset vaihtuvat muutaman kuukauden välein. Tällä hetkellä lehti on tilattavissa Suomeen 12 tai 6 numeron mittaisella tilausjaksolla määräaikaisesti. Mikäli lehden haluaa parhaaseen hintaan, kannattaa valita pitempi tilausjakso, sillä se on hieman edullisempi. Katso ajankohtainen Hälge tarjous ja mahdolliset tilaajalahjat / tilaajaedut katso tarjous napista ja tee lehtitilaus etuhintaan itselle tai lahjaksi ystävälle.

Miksi Hälge lehti sitten kannattaa tilata verkosta? Lehti ei ole tällä hetkellä lainkaan irtonumeromyynnissä Suomessa, joten lehtitilaus on ainut ja varmasti edullisin tapa hankkia lehti. Lehden tilaaja saa kaikki numerot kotiin kannettuna ilmaisella toimituksella. Tilausmuoto on määräaikainen, joten se sopii mainiosti myös lahjatilaukseksi, sillä lehtitilaus päättyy automaattisesti, eikä erillistä irtisanomisilmoitusta tarvitse tehdä.

Lisää lehtitarjouksia löydät seuraavilta sivuilta: ulkomaiset lehdet, ruotsinkieliset lehdet.

Hälge on koko perheen yhteinen sarjakuvalehti täynnä hauskoja tarinoita

Hälge on ruotsalainen ja ruotsinkielinen kuukausittain ilmestyvä Lars Mortimerin luoma sarjakuvalehti, joka pitää sisällään humoristisia koko perheelle sopivia sarjakuvaseikkailuja. Sarjakuvalehti on täynnä päähahmo hälge-hirven ja hänen ystäviensä hilpeitä seikkailuja metsässä. Lehden ensimmäinen numero julkaistiin vuonna 2000 ja vuodesta 2006 lähtien suosituksi noussut sarjakuvalehti on ilmestynyt kuukausittain, eli 12 kertaa vuodessa.

Hälge sarjakuvalehti kertoo lyhyesti kerrottuna hirvestä, joka joutuu joka vuosi laittamaan kaikkensa peliin paetakseen metsästäjiä Edwin ja Uffea sekä metsästyskoiraa Blixteniä. Nokkeluutensa ja älyttömän hyvän tuurinsa ansiosta hän onnistuu pakenemaan metsästyskausi toisensa jälkeen ilkeitä metsästäjiä. Talvella hirvi on usein allapäin, sillä hänen sarvet irtoavat ja ruokaa on tarjolla huomattavasti vähemmän kuin kesällä.

Hälge sarjakuvalehden muita hahmoja ovat Edwinin kärsivällinen vaimo Ellen, hälgen-hirven suuri rakkaus Ellen, hälgenin hyvä ystävä Kotten-siili, metsän erilaisia tapahtumia kommentoivat kaksi pöllöä, metsän muurahaiset ja kaksi korppia, jotka edustavat metsän synkkää puolta. Tarinoihin tuo lisää jännitystä hirven ihastuminen toiseen hirveen, vaikka hän on naimisissa Ellen-hirven kanssa.

Sarjakuvalehti on noussut ruotsin lehtimarkkinoilla erittäin suosituksi koko perheen yhteiseksi lehdeksi. Sen suosiosta kertoo se, että siitä on julkaistu muun muassa erilaisia joulualbumeja, lahjakirjoja, kuvakirjoja sekä vuonna 2001 julkaistiin lauta- ja tietokonepeli. Hauskoja seikkailuja on julkaistu jo yli 49 eri päivä- ja iltapäivälehdessä. Vuonna 2013 sarjaa oli julkaistu 80 sanomalehdessä, Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa.

Hälge lehti ei ole ilmestynyt koko historiansa ajan kuukausittain, vaan se ilmestyi kahden ensimmäisen vuoden aikana vain kuusi kertaa vuodessa, jonka jälkeen muutaman vuoden ajan kahdeksan kertaa vuodessa, vuonna 2005 kymmenen kertaa ja vasta vuodesta 2006 lähtien sarjakuvalehti on ilmestynyt 12 kertaa vuodessa. Lehdessä on julkaistu vuosien varrella muitakin sarjoja, kuten Trendz, Kvast-Hilda, Fel sida, Himlens änglar ja Grimmy.

Hälge sarjakuvalehden tiedot tiivistettynä:

 • Kustantaja: Egmont Publishing AB
 • Aloitusvuosi: 2000
 • Kieli: Ruotsi
 • Maa: Ruotsi
 • Numeroita vuodessa: 12
 • Mieslukijoita: 83 %
 • Naislukijoita: 17 %
 • Irtonumero: Ei irtonumeromyynnissä
 • Päätoimittaja: Daniel Carlsson
10 Total Score

Lehtitarjouksia.com
10
User Rating: 4.9 (1 votes)