Maksutavat

Kustantajat tarjoavat asiakkailleen joustavat ja kattavat maksutavat, joista voit valita mieleisimmän lehtitilauksen yhteydessä. Maksutavat saattavat hieman vaihdella eri kustantajien ja lehtien välittäjien välillä. Tilausta tehdessä voit tutustua eri maksutapoihin ja valita niistä sopivan. Useimmissa verkkokaupoissa voit maksaa aikakauslehdet ja tilaukset verkkopankissa, luottokortilla, paperilaskulla, e-laskulla tai MobilePaylla riippuen tilaustavasta.

Yhä useammat verkkokaupat tarjoavat asiakkailleen yllä mainittujen maksutapavaihtoehtojen lisäksi erilaisia osamaksu vaihtoehtoja. Osamaksu tarkoittaa sitä, että tilauksen loppusumma voidaan maksaa useammissa pienemmissä maksuerissä. Ensimmäinen maksuerä maksetaan yleensä tilausta tehdessä ja seuraava erä noin kuukauden kuluttua laskulla tai vaihtoehtoisesti suoraveloituksena.

Osamaksu maksutavan valittaessa asiakas saa valita maksuerien lukumäärän tai se määräytyy automaattisesti tilauksen loppusumman perusteella. Se kuinka monta kuukautta maksuaikaa voit valita enimmillään, vaihtelee eri toimijoiden välillä. Osamaksu ei ole yleensä täysin ilmainen maksutapa, sillä tuotteen hinta maksetaan useissa pienemmissä erissä ja osa hinnasta jää ikään kuin velaksi.

Osamaksusopimuksesta kertyy laskutus- ja korkokuluja, jolloin kokonaiskustannuksiin vaikuttaa valitun maksuajan pituus. Mitä pidemmän maksuajan valitset, sitä enemmän laskutus- ja korkokuluja ehtii kertyä. Osamaksu on suosittu maksutapa etenkin pienempien hankintojen kohdalla, mutta suuremmissa hankinnoissa vakuudeton laina on yleensä edullisempi vaihtoehto. Voit vertailla lainojen korkoja ja kuluja VertaaLainaa.fi palvelussa.

Aller Media Oy

Aller Median verkkokaupassa asioidessa voit maksaa lehdet verkkopankissa, luottokortilla, paperilaskulla tai e-laskulla. Mikäli teet tilauksen puhelimitse tai tilauskupongilla, on maksutapavaihtoehtona vain perinteinen paperilasku, joka toimitetaan postitse. Lasku lähetetään asiakkaalle samaan aikaan ensimmäisen lehden kanssa. Paperilaskun laskutustapalisä on 4,90 € / paperilasku

A-lehdet Oy

A-lehtien verkkokaupassa voit maksaa lehtitilauksen yleisimpien pankkien verkkopankkitunnuksilla tai ilmoitetuilla credit/debit maksukorteilla, valita sähköposti- tai paperilaskun, verkkopankkiin toimitettavan e-laskun tai mobiilimaksuna, joissa vaihtoehtoina ovat MobilePay, Pivo ja Masterpass. Paperilaskun laskutuslisä on 2,90€/kpl.

Voit maksaa tilauksesi kokonaisuudessaan tai vaihtoehtoisesti valita osamaksun. Jos valitset osamaksun, voit maksaa tilauksesi kahdessa erässä. Mikäli maksat ensimmäisen erän kortilla, veloitetaan toinen erä kortiltasi automaattisesti eräpäivänä.

Bonnier Publications Oy

Bonnier Publications tilaukset voit maksaa tilisiirrolla, automaattisella korttimaksulla tai e-laskulla. Jos otat automaattisen korttimaksun käyttöön, vältät maksun myöhästymisestä ja paperilaskusta perittävän lisämaksun. Luottokortilla maksaessa, sinut liitetään automaattiseen luottokorttiveloitukseen, jonka jälkeen maksu veloitetaan automaattisesti kortiltasi. Jos valitset maksutavaksi tilisiirron, toimitetaan paperilasku postitse ensimmäisen lehden mukana.

Egmont Kustannus Oy

Egmont Kustannus tarjoaa ostetuissa tuotteissa maksutapoina on tilattavista tuotteista riippuen verkkopankit, luottokortit (Visa ja Mastercard), MobilePay, lasku ja osamaksu Walley (entinen Collector Bank). Asiakas voi tehdä verkkopankissaan e-lasku-sopimuksen Story House Egmontin lehtitilauksista.

Puhelimitse, sähköpostitse, chatin tai kupongilla tehdyissä tilauksissa maksutapana on lasku. Paperisena toimitettujen laskujen laskutustapalisä on 1,90€/kpl.

Fokus Media Finland Oy

Fokus Media verkkokaupassa voit maksaa ostoksesi luottokortilla, verkkopankkimaksuna, sähköpostilaskulla, paperilaskulla tai e-laskulla. Mikäli haluat vaihtaa paperilaskun sähköiseen versioon, voit tilata sähköpostilaskun osoitteesta fokusmedia.fi/asiakaspalvelu tai tehdä e-laskusopimuksen. Mikäli maksat ensimmäisen tilausjakson korttimaksuna, seuraavat erät veloitetaan paperilaskulla, ellet ole tilannut sähköistä laskua. Paperilaskun laskutuslisä on 2,90€/kpl.

Kolmiokirja Oy

Kolmiokirjan verkkokaupassa voit maksaa tilauksen verkkopankissa tai valita laskun, joka toimitetaan postitse. Paperilaskun hinta on 1,90€/kpl.

Sanoma Media Finland Oy

Sanoma Median verkkosivuilla voit maksaa lehtitilauksen valintasi mukaan e-laskuna, paperilaskulla, suoramaksulla, maksukortilla, sähköpostilaskulla tai verkkopankkimaksuna. Vaihtoehtona on myös MobilePay, mutta se on tarkoitettu ainoastaan HS digin toistuvien maksujen maksamiseen. Paperilaskun laskutustapalisä on 2,90€ laskua kohden. Voit vaihtaa paperilaskun ilmaiseen sähköpostilaskuun OmaSanoma palvelussa.

Voit tilata laskun halutessasi myös OmaPostiin. Huomaathan, että OmaPostiin toimitettuihin laskuihin lisätään aina laskutustapalisä, jonka suuruus on 2,90€/kpl.

Otavamedia Oy

Otavamedian palveluissa on useita maksutapoja, jotka vaihtelevat tuote- ja palvelukohtaisesti ja ovat nähtävillä tilausta tehdessä. Useimmat palvelut ja tuotteet voit maksaa laskulla, verkkopankissa, luottokortilla tai mobiilipäätelaitteen avulla.

Lehtitilauksen voit maksaa seuraavilla luottokorteilla, Visa, Visa Electron, MasterCard ja Eurocard. Korttimaksu veloitetaan automaattisesti kortiltasi seuraavan tilausjakson alkaessa. Maksutavaksi voit valita myös laskun, jonka voit maksaa tilattavista tuotteista riippuen 2-4 erässä tai kertamaksuna.

Magazine Promotion Services AB OY

Lehtitukusta tehdyissä lehtitilauksissa maksutapana on vain lasku. Tilatusta lehdestä riippuen kustantaja toimittaa laskun asiakkaalle postitse. Lasku toimitetaan ja maksetaan tilaujakson alkaessa. Osa kustantajista odottaa, että lasku on maksettu, ennen kuin toimittaa ensimmäisen numeron. Ulkomaisten lehtien kohdalla tilausjakso käynnistyy vasta sitten, kun lähetetty lasku on maksettu.