Näytetään kaikki 5 tulostaÄänikirjat ja äänikirjapalvelut

Mitä äänikirjat ovat?

Äänikirjat ovat yksinkertaisesti nimensä mukaisesti ääneen luettuja kirjoja tai muita teoksia. Erilaisia äänikirjoja on ollut jo vuosikausia saatavilla kirjastoista ja kaupoista esimerkiksi lapsille, jotka eivät osaa vielä lukea. Äänikirjat ovat melko vanha keksintö, mutta niiden suosio on kuitenkin räjähtänyt vasta viimeisen muutaman vuoden aikana merkittävästi. Nykyaikana suurin osa uusista kirjoista tehdään myös äänikirjaksi.

Äänikirjojen ja äänikirjapalveluiden suosio on kasvanut varmasti mobiiliteknologioiden yleistymisen myötä. Tänä päivänä lähes jokaisella aikuisella on älypuhelin taskussa, tabletti tai tietokone kotona, joista äänikirjojen kuuntelu onnistuu vaivattomasti. Nykyaikaiset nopeat nettiyhteydet ovat varmasti myös osasyynä siihen, että äänikirjat ovat tällä hetkellä erittäin suosittua viihdettä.

Ensimmäiset äänikirjat suunniteltiin jo vuosikausia sitten alun perin näkövammaisten tarpeisiin ja seuraavaksi mitä ilmeisemmin aivan pienille lapsille, jotka eivät osaa vielä itse lukea. Viimeisen vuosikymmenen aikana äänikirjat ovat saavuttaneet jatkuvasti vain suuremman yleisön ja tänä päivänä äänikirjoja kuuntelee aikuiset, lapset ja vanhukset niin kotona, töissä, urheillessa ja lenkkeillessä.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella siihen tarkoitetulla lukulaitteella tai muulla elektronisella laitteella, kuten tabletilla, tietokoneella tai matkapuhelimella siihen tarkoitetulla ohjelmistolla tai sovelluksella. Äänikirjoja voidaan ladata omalle laitteelle tai kuunnella suoratoistona internet-yhteyden kautta. Yhä useampi lataa tiedoston mieluummin laitteelle, silloin äänikirjoja voi kuunnella myös paikoissa, jossa ei ole verkkoyhteyttä.

Mitä äänikirjapalvelut ovat?

Äänikirjapalvelut ovat yhä suositumpia digitaalisia palveluita, jotka tarjoavat käyttäjilleen laajan valikoiman äänikirjoja, joita voi kuunnella missä ja milloin tahansa. Äänikirjojen suosion kasvua on selittänyt ihmisten kiireinen elämäntyyli, joka on johtanut siihen, että ihmisillä ei ole aina aikaa istua alas ja lukea fyysistä kirjaa. Äänikirjojen kuuntelu on helppoa ja mukavaa, sillä ne voidaan kuunnella lenkillä, kotitöiden parissa, työmatkalla tai vaikkapa rentoutuksen merkeissä.

Äänikirjat ovat kirjoja, jotka on tallennettu äänimuotoon ja jotka sisältävät luettavan kirjan sisällön ääneen luettuna. Ne ovat usein saatavilla digitaalisina tiedostoina, jotka voidaan ladata älypuhelimeen tai tabletille. Äänikirjat ovat loistava vaihtoehto fyysiselle kirjalle, sillä niitä voi kuunnella missä ja milloin tahansa, eikä lukemiseen tarvitse keskittyä silmät tiiviisti kirjaan kiinni.

Suosittuja äänikirjapalveluita ovat esimerkiksi Storytel, BookBeat, Nextory ja Elisa Kirja, jotka tarjoavat käyttäjilleen rajattoman pääsyn valikoimaansa kiinteän kuukausimaksun avulla. Nämä palvelut ovat laajentaneet merkittävästi kirjojen saatavuutta, sillä ne tarjoavat käyttäjilleen pääsyn laajaan valikoimaan eri genrejä, kuten romansseja, trillereitä ja tietokirjallisuutta.

Vaikka äänikirjapalvelut ovat maksullisia, on olemassa myös ilmaisia tapoja kuunnella äänikirjoja. Kirjastot tarjoavat usein ilmaisia äänikirjoja ja voit myös tutustua ilmaisiin äänikirjapalveluihin, jotka tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja tai rajoitetun valikoiman ilmaisia äänikirjoja. YouTube-kanavat ja podcastit tarjoavat myös usein ilmaisia äänikirjoja, joita voi kuunnella ilmaiseksi.

Kuuntele missä ja milloin vain itse haluat

Tänä päivänä monen meistä on vaikea löytää aikaa lukemiseen ja kiireisen arjen keskellä voi tuntua vaikealta rauhoittua kirjan tai lehden pariin. Äänikirjat tarjoavat tähän hyvän ratkaisun, sillä äänikirjoja on mahdollista kuunnella kotitöitä tehdessä, autossa, ostoksilla, yhdessä perheen kanssa, junassa tai vaikka lentokoneessa. Toki monet kuuntelee äänikirjaa mielellään vain rentoutuakseen esimerkiksi nukkumaan mennessään.

Äänikirjat ovat erinomainen rentoutumiskeino hektisen arjen keskellä. Useimpien tutkimusten mukaan äänikirjojen kuunteleminen kehittää empaattisuutta, rahoittaa esimerkiksi nukkumaan mennessä ja karkottaa masennusta. Äänikirjat eivät juurikaan kuluta aikaa muuten kiireisen arjen keskellä, sillä äänikirjoja on mahdollista kuunnella samalla muita askareita tai töitä tehdessä.

Äänikirjat tarjoavat tavan multitaskata, eli tehdä useita asioita vaivattomasti yhtä aikaa. Hieman tai täysin sama asia kuin musiikin kuuntelu muita askareita tehdessä, mutta äänikirjat tarjoaa itselle mielenkiintoista asiaa lukuisista aiheista, joihin jokainen pystyy vaikuttamaan itse. Onhan radion kuuntelukin suosittua, mutta kuuntelijat eivät pysty vaikuttamaan siihen, mitä radiossa puhutaan tai mitä musiikkia siellä soitetaan.

Musiikin kuuntelu erilaisia askareita tai töitä tehdessä on yhä suosittua, mutta äänikirjat valtaavat nyt kovaa vauhtia alaa. Mikäpä sen mukavampaa kuin valita itselle mielenkiintoinen äänikirja ja kuunnella sitä missä ja milloin itse haluaa. Äänikirjat sisältävät myös paljon opettavaista sisältöä, joten niitä kuunnellessa on mahdollista myös oppia paljon uusia asioita.

Ilmaiset äänikirjat ja äänikirjapalvelut

Mikäli äänikirjat eivät ole vielä tuttuja sinulle, pohdit varmasti sitä, mistä esimerkiksi ilmaiset äänikirjat ovat saatavilla. Ilmaisia äänikirjoja löytää kirjastoista ja hakemalla niitä netistä, mutta tarjonta on varmasti melko suppea, eli pieni ja huono. Äänikirjojen kokeilemisen alkuinnostusta ei kannata karkottaa heti sen vuoksi, että mistään ei löydy ilmaista äänikirjaa, joka käsittelisi juuri itselle mielenkiintoista aihetta.

Samalla kun äänikirjat keräävät suosiota niin tekee myös suuret ja suosituimmat äänikirjapalvelut. Äänikirjapalvelut ovat palveluita, joiden valikoimassa voi olla jopa 500 000 erilaista ääni- ja e-kirjaa. Suosituimpien palveluiden käyttö ei tietenkään ole ilmaista, mutta ei myöskään kallista. Useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat myös uusille asiakkaille ilmaista kokeilujaksoa, jonka pituus voi olla esimerkiksi 14, 30 tai 40 päivää.

Tämän hetken suosituimmat äänikirjapalvelut ovat Nextory, Storytel, Bookbeat ja Elisa Kirja. Äänikirjat kuuluvat kaikkien palveluiden kattavaan valikoimaan ja jokainen palvelu antaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana palvelua on mahdollista kokeilla täysin maksutta. Ilmaisen kokoilun aikana asiakkaalla on mahdollisuus tutustua rauhassa palveluun ennen kuin tekee ostopäätöksen.

Ilmainen äänikirja on saatavilla kaikilta Suomen johtavilta ja parhailta äänikirjapalveluilta ilmaisen tarjousjakson muodossa. Mikä parasta, ilmainen kokeilujakso on ihan oikeasti täysin maksuton, jos palvelun irtisanoo muutamaa päivää ennen tarjousjakson päättymistä. Kaikki palvelut vaativat toimiakseen luotto- tai maksukortin, josta voidaan tehdä veloitus siinä tapauksessa, jos asiakas jatkaa palvelun käyttöä tarjousjakson jälkeen.

Vertaa äänikirjat ja äänikirjapalvelut ennen kuin valitset

Suomen johtavat äänikirjapalvelut ovat Bookbeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja. Uusia äänikirjapalveluita ei ole ilmestynyt markkinoille useampaan vuoteen ja samalla suosituimmat palvelut ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämän hetken parhaat äänikirjapalvelut ovat varmasti monelle tuttuja etenkin nimen perusteella, sillä näiden palveluiden mainoksia näkee verkossa ja televisiossa melko usein.

Yhä useampi suomalainen on hurahtanut äänikirjojen maailmaan kokeiltuaan jonkun äänikirjapalvelun äänikirjoja, sillä kirjoja voi kuunnella melkeinpä missä vain vaikka kuulokkeet päässä. Äänikirjat ja e-kirjat vievät niin sanotusti helposti mukanaan, sillä äänikirjapalvelut tarjoavat uusille asiakkaille ilmaisia kokeilujaksoja, palveluiden käyttöönotto on vaivatonta ja äänikirjojen valikoima on nykyään erittäin suuri ja monipuolinen.

Äänikirjat eivät ole vain aikuisten juttu, sillä yhä useammassa palvelussa on myös yhä enemmän lasten äänikirjoja. Yleensä aikuinen kokeilee äänikirjapalvelu, jonka jälkeen antaa myös lapsen kokeilla kuunnella lasten kirjoja, jotka ovat mukavaa vaihtelua erilaisten pelien ja television katselun sijaan. Lasten äänikirjat kuuluvat kaikkien äänikirjapalveluiden valikoimaan, mutta kirjojen määrissä on suuria eroja.

Suomessa toimii vain neljä suurta äänikirjapalvelua, mutta ennen kuin hyödyntää ilmaisen kokeilujakson, suosittelemme käymään kaikki palvelut kaikessa rauhassa läpi. Palveluiden etusivulta löytyy yleensä melko vaivattomasti kaikki tärkeimmät tiedot, joita kannattaa vertailla. Näin saat hyvän kuvan siitä, millä periaatteella äänikirjapalvelut toimivat, kenellä on parhaat äänikirjat, tarjousjakso ja tietenkin palveluiden hinta.

Hyödynnä äänikirjapalveluiden ilmainen kokeilujakso

Äänikirjapalveluiden ilmaisia kokeilujaksoja kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan äänikirjoja ilmaiseksi ennen kuin sitoudut maksulliseen tilaukseen. Kokeilujakson avulla voit tutustua palvelun käyttöliittymään, testata äänikirjojen laatua ja kuunnella erilaisia äänikirjoja, joita et välttämättä olisi muuten hankkinut.

Kokeilujaksoja tarjoavat äänikirjapalvelut ovat tänä päivänä erittäin suosittuja, ja ne ovat erinomainen tapa löytää uusia kirjoja ja tutustua uusiin äänikirjapalveluihin ilman, että joudut sijoittamaan rahaa maksulliseen tilaukseen. Useimmat palvelut tarjoavat kokeilujaksoja 14-30 päivän ajan, jonka aikana voit kuunnella haluamiasi äänikirjoja ilman velvoitetta jatkaa tilausta.

Ilmaiset kokeilujaksot ovat loistava tapa löytää uusia kirjoja ja löytää uusia suosikkeja. Ne tarjoavat myös mahdollisuuden löytää uusia genrejä ja kirjailijoita, joita et ehkä olisi muuten löytänyt. Kokeilujaksojen avulla voit myös testata äänikirjapalveluiden äänenlaatua ja varmistaa, että palvelu vastaa odotuksiasi ennen kuin sitoudut maksulliseen tilaukseen.

Suositut äänikirjapalvelut, kuten Storytel, BookBeat, Nextory ja Elisa Kirja, tarjoavat kaikki ilmaisia kokeilujaksoja. Kokeilujakson käyttöönotto on yleensä helppoa, ja se tapahtuu useimmiten kirjautumalla palvelun verkkosivulle tai lataamalla palvelun mobiilisovellus. Muista kuitenkin, että ilmaisen kokeilujakson jälkeen palvelu jatkuu maksullisena tilauksena, ellei tilausta erikseen peruta. Kannattaa siis tarkistaa tilauksen peruutusohjeet ja muistaa perua tilaus, mikäli et halua jatkaa palvelun käyttöä.

Näin saat äänikirjat ja äänikirjapalvelut ilmaiseksi kokeiluun

Monet äänikirjapalvelut tarjoavat ilmaisia kokeilujaksoja, joiden avulla voit testata palvelun tarjoamia äänikirjoja ja käyttöliittymää ilmaiseksi ennen kuin sitoudut maksulliseen tilaukseen. Ilmaisia kokeilujaksoja voi olla tarjolla yhdestä kahteen viikkoon, riippuen palveluntarjoajasta.

Jos haluat löytää äänikirjoja ilmaiseksi, on olemassa monia erilaisia keinoja, joita voit hyödyntää. Yksi tapa on käyttää äänikirjojen tarjoajien ilmaisia kokeilujaksoja. Alla on esitelty muutamia muita tapoja saada äänikirjoja ilmaiseksi:

  • Hyödynnä kirjaston äänikirjavalikoimaa: Kirjastoissa on yleensä laaja valikoima äänikirjoja, joita voit lainata ilmaiseksi. Voit joko käydä paikallisessa kirjastossa tai käyttää kirjaston digitaalisia palveluita, joista voit lainata äänikirjoja tietokoneelle, älypuhelimelle tai tabletille.
  • Tutustu ilmaisiin äänikirjapalveluihin: On olemassa useita ilmaisia äänikirjapalveluita, jotka tarjoavat laajan valikoiman äänikirjoja ilmaiseksi.
  • Käytä YouTube-kanavia ja podcasteja: Monet YouTube-kanavat ja podcastit tarjoavat ilmaisia äänikirjoja. Voit esimerkiksi etsiä YouTube-kanavia, jotka tarjoavat klassikkokirjojen äänikirjoja tai etsiä podcasteja, jotka tarjoavat ilmaisia äänikirjoja.
  • Osallistu kirjojen arvontoihin: Kirjailijat ja äänikirjapalvelut järjestävät usein arvontoja, joissa voi voittaa ilmaisia äänikirjoja. Seuraa suosikki kirjailijoidesi some-tilejä tai etsi arvontoja äänikirjapalveluiden verkkosivuilta.
  • Tarkista verkkokauppojen ilmaiset äänikirjatarjoukset: Useat verkkokaupat tarjoavat ilmaisia äänikirjatarjouksia, jotka voit ladata ilmaiseksi tai lisätä ostoskoriisi ilmaiseksi, kun teet muita ostoksia.

Kaiken kaikkiaan on monia eri tapoja saada äänikirjat ja äänikirjapalvelut ilmaiseksi kokeiluun. Muista kuitenkin, että jotkin ilmaiset kokeilujaksot ovat rajoitettuja, ja maksullisen tilauksen peruuttamatta jättäminen voi johtaa tilausmaksuihin. Siksi on tärkeää lukea tarkasti ilmaisten kokeilujaksojen ehdot ennen kuin aloitat tilauksen. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan äänikirjapalvelun ja löytänyt mielenkiintoisia äänikirjoja, voit nauttia niistä ilmaiseksi kokeilujakson ajan.