Näytetään kaikki 5 tulosta

Äänikirjat ja äänikirjapalvelut

-100%
0.00
Tilaa tästä
-100%
0.00
Tilaa tästä
-100%
0.00
Tilaa tästä
-100%
0.00
Tilaa tästä
-100%
0.00
Tilaa tästä

Mitä äänikirjat ovat?

Äänikirjat ovat yksinkertaisesti nimensä mukaisesti ääneen luettuja kirjoja tai muita teoksia. Erilaisia äänikirjoja on ollut jo vuosikausia saatavilla kirjastoista ja kaupoista esimerkiksi lapsille, jotka eivät osaa vielä lukea. Äänikirjat ovat melko vanha keksintö, mutta niiden suosio on kuitenkin räjähtänyt vasta viimeisen muutaman vuoden aikana merkittävästi. Nykyaikana suurin osa uusista kirjoista tehdään myös äänikirjaksi.

Äänikirjojen ja äänikirjapalveluiden suosio on kasvanut varmasti mobiiliteknologioiden yleistymisen myötä. Tänä päivänä lähes jokaisella aikuisella on älypuhelin taskussa, tabletti tai tietokone kotona, joista äänikirjojen kuuntelu onnistuu vaivattomasti. Nykyaikaiset nopeat nettiyhteydet ovat varmasti myös osasyynä siihen, että äänikirjat ovat tällä hetkellä erittäin suosittua viihdettä.

Ensimmäiset äänikirjat suunniteltiin jo vuosikausia sitten alun perin näkövammaisten tarpeisiin ja seuraavaksi mitä ilmeisemmin aivan pienille lapsille, jotka eivät osaa vielä itse lukea. Viimeisen vuosikymmenen aikana äänikirjat ovat saavuttaneet jatkuvasti vain suuremman yleisön ja tänä päivänä äänikirjoja kuuntelee aikuiset, lapset ja vanhukset niin kotona, töissä, urheillessa ja lenkkeillessä.

Äänikirjoja on mahdollista kuunnella siihen tarkoitetulla lukulaitteella tai muulla elektronisella laitteella, kuten tabletilla, tietokoneella tai matkapuhelimella siihen tarkoitetulla ohjelmistolla tai sovelluksella. Äänikirjoja voidaan ladata omalle laitteelle tai kuunnella suoratoistona internet-yhteyden kautta. Yhä useampi lataa tiedoston mieluummin laitteelle, silloin äänikirjoja voi kuunnella myös paikoissa, jossa ei ole verkkoyhteyttä.

Kuuntele missä ja milloin vain itse haluat

Tänä päivänä monen meistä on vaikea löytää aikaa lukemiseen ja kiireisen arjen keskellä voi tuntua vaikealta rauhoittua kirjan pariin. Äänikirjat tarjoavat tähän hyvän ratkaisun, sillä äänikirjoja on mahdollista kuunnella kotitöitä tehdessä, autossa, ostoksilla, yhdessä perheen kanssa, junassa tai vaikka lentokoneessa. Toki monet kuuntelee äänikirjaa mielellään vain rentoutuakseen esimerkiksi nukkumaan mennessään.

Äänikirjat ovat erinomainen rentoutumiskeino hektisen arjen keskellä. Useimpien tutkimusten mukaan äänikirjojen kuunteleminen kehittää empaattisuutta, rahoittaa esimerkiksi nukkumaan mennessä ja karkottaa masennusta. Äänikirjat eivät juurikaan kuluta aikaa muuten kiireisen arjen keskellä, sillä äänikirjoja on mahdollista kuunnella samalla muita askareita tai töitä tehdessä.

Äänikirjat tarjoavat tavan multitaskata, eli tehdä useita asioita vaivattomasti yhtä aikaa. Hieman tai täysin sama asia kuin musiikin kuuntelu muita askareita tehdessä, mutta äänikirjat tarjoaa itselle mielenkiintoista asiaa lukuisista aiheista, joihin jokainen pystyy vaikuttamaan itse. Onhan radion kuuntelukin suosittua, mutta kuuntelijat eivät pysty vaikuttamaan siihen, mitä radiossa puhutaan tai mitä musiikkia siellä soitetaan.

Musiikin kuuntelu erilaisia askareita tai töitä tehdessä on yhä suosittua, mutta äänikirjat valtaavat nyt kovaa vauhtia alaa. Mikäpä sen mukavampaa kuin valita itselle mielenkiintoinen äänikirja ja kuunnella sitä missä ja milloin itse haluaa. Äänikirjat sisältävät myös paljon opettavaista sisältöä, joten niitä kuunnellessa on mahdollista myös oppia paljon uusia asioita.

Ilmaiset äänikirjat ja äänikirjapalvelut

Mikäli äänikirjat eivät ole vielä tuttuja sinulle, pohdit varmasti sitä, mistä esimerkiksi ilmaiset äänikirjat ovat saatavilla. Ilmaisia äänikirjoja löytää kirjastoista ja hakemalla niitä netistä, mutta tarjonta on varmasti melko suppea, eli pieni ja huono. Äänikirjojen kokeilemisen alkuinnostusta ei kannata karkottaa heti sen vuoksi, että mistään ei löydy ilmaista äänikirjaa, joka käsittelisi juuri itselle mielenkiintoista aihetta.

Samalla kun äänikirjat keräävät suosiota niin tekee myös suuret ja suosituimmat äänikirjapalvelut. Äänikirjapalvelut ovat palveluita, joiden valikoimassa voi olla jopa 500 000 erilaista ääni- ja e-kirjaa. Suosituimpien palveluiden käyttö ei tietenkään ole ilmaista, mutta ei myöskään kallista. Useimmat äänikirjapalvelut tarjoavat myös uusille asiakkaille ilmaista kokeilujaksoa, jonka pituus voi olla esimerkiksi 14, 30 tai 40 päivää.

Tämän hetken suosituimmat äänikirjapalvelut ovat Nextory, Storytel, Bookbeat ja Elisa Kirja. Äänikirjat kuuluvat kaikkien palveluiden kattavaan valikoimaan ja jokainen palvelu antaa uusille asiakkaille ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana palvelua on mahdollista kokeilla täysin maksutta. Ilmaisen kokoilun aikana asiakkaalla on mahdollisuus tutustua rauhassa palveluun ennen kuin tekee ostopäätöksen.

Ilmainen äänikirja on saatavilla kaikilta Suomen johtavilta ja parhailta äänikirjapalveluilta ilmaisen tarjousjakson muodossa. Mikä parasta, ilmainen kokeilujakso on ihan oikeasti täysin maksuton, jos palvelun irtisanoo muutamaa päivää ennen tarjousjakson päättymistä. Kaikki palvelut vaativat toimiakseen luotto- tai maksukortin, josta voidaan tehdä veloitus siinä tapauksessa, jos asiakas jatkaa palvelun käyttöä tarjousjakson jälkeen.

Vertaa äänikirjat ja äänikirjapalvelut ennen kuin valitset

Suomen johtavat äänikirjapalvelut ovat Bookbeat, Storytel, Nextory ja Elisa Kirja. Uusia äänikirjapalveluita ei ole ilmestynyt markkinoille useampaan vuoteen ja samalla suosituimmat palvelut ovat kasvattaneet suosiotaan. Tämän hetken parhaat äänikirjapalvelut ovat varmasti monelle tuttuja etenkin nimen perusteella, sillä näiden palveluiden mainoksia näkee verkossa ja televisiossa melko usein.

Yhä useampi suomalainen on hurahtanut äänikirjojen maailmaan kokeiltuaan jonkun äänikirjapalvelun äänikirjoja, sillä kirjoja voi kuunnella melkeinpä missä vain vaikka kuulokkeet päässä. Äänikirjat ja e-kirjat vievät niin sanotusti helposti mukanaan, sillä äänikirjapalvelut tarjoavat uusille asiakkaille ilmaisia kokeilujaksoja, palveluiden käyttöönotto on vaivatonta ja äänikirjojen valikoima on nykyään erittäin suuri ja monipuolinen.

Äänikirjat eivät ole vain aikuisten juttu, sillä yhä useammassa palvelussa on myös yhä enemmän lasten äänikirjoja. Yleensä aikuinen kokeilee äänikirjapalvelu, jonka jälkeen antaa myös lapsen kokeilla kuunnella lasten kirjoja, jotka ovat mukavaa vaihtelua erilaisten pelien ja television katselun sijaan. Lasten äänikirjat kuuluvat kaikkien äänikirjapalveluiden valikoimaan, mutta kirjojen määrissä on suuria eroja.

Suomessa toimii vain neljä suurta äänikirjapalvelua, mutta ennen kuin hyödyntää ilmaisen kokeilujakson, suosittelemme käymään kaikki palvelut kaikessa rauhassa läpi. Palveluiden etusivulta löytyy yleensä melko vaivattomasti kaikki tärkeimmät tiedot, joita kannattaa vertailla. Näin saat hyvän kuvan siitä, millä periaatteella äänikirjapalvelut toimivat, kenellä on parhaat äänikirjat, tarjousjakso ja tietenkin palveluiden hinta.

Tilaa uutiskirje ja voita 100€ lahjakortti
Uutiskirjeen tilaajana voit voittaa 100€ lahjakortin. Arvonnassa ovat mukana uudet ja vanhat tilaajat.
    TILAA
    Hyväksyn tietojen käsittelyn. Tietosuojaseloste / Käyttöehdot