Suoramarkkinointikielto

Suoramarkkinointikielto

Suoramarkkinointikielto helposti ja nopeasti netistä

Ärsyttääkö sinua jatkuvasti soittelevat puhelinmyyjät? Tiedätkö sen tunteen, kun samasta tuntemattomasta numerosta soitetaan 6 kertaa tunnin aikana? Pienen selvittelyn jälkeen selviää, että soittaja on puhelinmyyjä. Valtaosa suomalaisista kokee puhelinmyyjät häiritseviksi, töykeiksi ja ärsyttäviksi. Aina pitäisi olla valmis ostamaan jokin tuote. Oli kyseessä sitten lehtitarjoukset, puhelinliittymät, vakuutukset tai luontaistuotteet.

Tämän asian kanssa et ole yksin, lähes kolme neljästä suomalaisesta ei haluaisi ottaa vastaan puheluita puhelinmyyjiltä. Mitäpä sitä kaunistelemaan, puhelinmyynti on toisinaan häiritsevää. Mikäli olet samaa mieltä, suosittelemme siinä tapauksessa hankkimaan puhelinmyyntikielto, eli telemarkkinointikielto. Puhelinmyynnin esto ja suoramarkkinointikielto on yllättävän helppoa hankkia netistä.

Kuuden euron vuosimaksulla saat kaiken tämän

Puhelinmyynnin esto, eli telemarkkinointikielto puhelinmyynnille. Tietosi suodatetaan pois yli 600 suoramarkkinointia harjoittavien yritysten listoilta. Suomen Telemarkkinointiliitto reklamoi puolestasi kieltoa rikkovalle puhelinmyyjälle. Soittamisen jatkuessa liitto tekee toimenpideilmoituksen yrityksen tietosuojavaltuutetulle. Tarvittaessa ryhtyy oikeustoimiin kieltoa rikkovia yrityksiä vastaan täysin maksutta. Välittää suoramarkkinointikiellon Trafille ja väestörekisterikeskukselle.

Yllä olevat toimenpiteet vähentävät puhelinmyyntiä merkittävästi. Mikäli haluat päästä tehokkaasti eroon puhelinmyyjistä, hanki puhelinmyyntikielto, eli telemarkkinointikielto.

Suoramarkkinointikielto kannattaa huomioida eri palveluissa

Lähes jokainen meistä on tilannut jotain tuotteita netistä. Ehkä sinäkin olet huomaamattasi antanut jollekin yritykselle luvan suoramarkkinointiin? Voit milloin vain ottaa yhteyttä yritykseen ja kieltää markkinoinnin. Melkein jokaisessa verkkokaupassa annat luvan suoramarkkinointiin tilauksen tehtyäsi tai hyväksyessä yrityksen tietosuojaselosteen. Tällä tavoin yhä useampi henkilö luovuttaa tietonsa suoramarkkinointiin tietämättään.

Verkkokauppojen markkinointi on kuitenkin yleisesti aika harmitonta, lähes jokaisessa verkkokaupassa tilaajan sähköpostiosoite lisätään yrityksen sähköpostilistalle, jonka jälkeen saat uutiskirjeitä ja tarjousviestejä yritykseltä. Mikäli et halua vastaanottaa verkkokaupan sähköposteja, voit peruuttaa sähköpostien vastaanottamisen viestin lopussa olevasta peruuta napista. Uutiskirjeen peruuttaminen on aina maksutonta ja se hoituu parilla klikkauksella.

Trafin ja väestörekisterikeskuksen suoramarkkinointikielto

Tiesitkö, että väestörekisterikeskus ja Trafi saavat myydä henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksiin erilaisille yrityksille? Suoramarkkinoinnilla tarkoitetaan tapaa lähestyä kuluttajaa postitse, puhelimitse tai sähköisesti. Suomen henkilötietolain mukaan, kuluttajilla on oikeus asettaa puhelinmyynnin esto tai toiselta nimeltä telemarkkinointikielto, jolla pyritään estämään puhelinmyyjän soittaminen.

Kuluttajilla on täysi oikeus kieltää väestörekisterikeskusta ja Trafia myymästä tai luovuttamasta tietojaan suoramarkkinointiyrityksille. Helpoin tapa kieltää tietojen luovuttaminen ja myynti erilaisille yrityksille sekä estää puhelimen jatkuva pirinä on hankkia puhelinmyynnin esto, eli telemarkkinointikielto vain 6 euron vuosimaksulla.

Miten estää puhelinmyyjien soittelu?

Puhelinmyynnin esto on mahdollista tehdä monella eri tavalla, kuten suoramarkkinointikielto suoraan yhteyttä ottavalle yritykselle. Voit kieltää puhelinmyynnin yrityskohtaisesti itse tai keskitetysti eri palvelujen avulla. Sinulla on aina oikeus tietää, mistä puhelinmyyjä on saanut tietosi. Jos sanot puhelinmyyjälle, ettet halua tietojasi enää käytettävän markkinointitarkoituksiin, ei kyseinen yritys saa lain mukaan ottaa enää sinuun yhteyttä.

Puhelinmyynnin lopettamiseksi ei ole mitään yhtä tiettyä varmaa keinoa, yleensä tietosi vuotavat aina jotain kautta suoramarkkinointiin. On kuitenkin mahdollista karsia valtaosa häiritsevästä puhelinmyynnistä käyttämällä suoramarkkinoinnin rajoituspalveluja, kuten hankkimalla puhelinmyynnin esto, eli telemarkkinointikielto.

Telemarkkinointikielto suodattaa tietosi pois yritysten listoilta

Liity Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n kannattajajäseneksi nyt vain kuuden euron vuosimaksulla ja saat telemarkkinointikiellon, eli puhelinmyynnin eston. Telemarkkinointikiellon jälkeen nimesi suodatetaan pois suoramarkkinointia tekevien yritysten listoilta, joka saattaa vähentää puhelinmyyntiä merkittävästi.

Mikäli puhelinmyynnin eston jälkeen puhelinmyynti jatkuu, voit ilmoittaa asiasta Suomen Telemarkkinointiliitolle. He hoitavat asian tästä eteenpäin puolestasi ja tekevät ilmoituksen yrityksen tietosuojavaltuutetulle. Tilanteen vaatiessa he myös ajavat asiaa puolestasi oikeudessa.

Kannattajajäsenenä voit myös itse ilmoittaa Suomen Telemarkkinointiliitolle yrityksiä, jotka harjoittavat puhelinmyyntiä sekä ilmoittaa kieltojen laiminlyömisestä. Kaikki tämä ja paljon muuta vain 6 euron vuosimaksulla.

Puhelinmyynnin esto saattaa olla tulevaisuudessa tarpeeton

Suoramarkkinointikielto tai telemarkkinointikielto on tällä hetkellä monille suomalaisille erittäin tarpeellinen väline kitkeä puhelinmyyntiä. Tulevaisuudessa asia saattaa kuitenkin vielä muuttua, ainakin toivottavasti.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto saa joka vuosi yhä enemmän valituksia häiritsevästä puhelinmyynnistä. Asiasta on tehty myös useampi ehdotus, jonka mukaan kuluttajan pitäisi saada antaa suostumus puhelinmyyntiin, eli ihan samalla tavalla kuin sähköpostimarkkinoinnissa.

Ehdotukset on kuitenkin hylätty tähän mennessä. Mikäli kuitenkin valituksia puhelinmyynnistä satelee vuosi vuodelta, saattaa vielä tulevaisuudessa käydä niin, että asialle oikeasti tehdään ainakin jotain muutoksia.

Puhelinmyyntiä koskevaa lain muuttumista saadaan kuitenkin vielä varmasti odotella useampi vuosi. Mikäli haluat tässä vaiheessa päästä tehokkaasti eroon puhelinmyyjistä, hanki puhelinmyynnin esto, eli telemarkkinointikielto.