Vinkkejä lehden valintaan

Etsi itsellesi sopiva aikakauslehti suuresta lehtivalikoimastamme

Haluatko tilata jonkun aikakauslehden lehtivalikoimastamme, mutta et osaa päättää tai et tiedä mikä lehti sopisi sinulle parhaiten? Lehtitarjouksia.com ylläpito kokosi alle vinkkejä, jotka auttavat lehden valitsemisessa. Lue vinkit ja löydät varmasti juuri sinulle sopivan julkaisun. Muista, että kaikki lehtitarjoukset ovat voimassa myös lahjatilauksissa.

Mitkä aiheet ovat sinulle tärkeitä?

Aikakauslehtiä on satoja erilaisia ja jokainen käsittelee hieman eri asioita. Haluatko lukea lehteä, jossa puhutaan harrastuksestasi, julkkiksista, tv-ohjelmista, ruoanlaitosta, leipomisesta, sisustamisesta, autoista, eläimistä, historiasta, uutisista, liikunnasta, terveydestä, yhteiskunnallisista asioista tai remontoimisesta? Haluatko lehden, josta saat vertaistukea elämäntilanteesi ja lukea tavallisten ihmisten kertomuksia arjesta?

Kuinka usein haluat lehden ilmestyvän?

Lehteä tilatessa kannattaa miettiä etukäteen, kuinka usein haluat lehden ilmestyvän. Haluatko että lehti toimitetaan sinulle joka päivä? kerran viikossa? kerran kahdessa viikossa? kerran kuukaudessa vai kahden tai kolmen kuukauden välein? Jos haluat lehden joka ilmestyy joka päivä, niin silloin ei oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin tilata jokin sanomalehti. Useimmat sanomalehdet ilmestyvät päivittäin.

Mikäli haluat lehden kerran viikossa, silloin oikea lehti löytyy nopeasti viikkolehdet osiostamme, jonne on kerätty kerran viikossa ilmestyviä lehtiä. Viikkolehtiä ovat tv-lehdet ja juorulehdet, kuten Seiska lehti joka ilmestyy joka torstai. Lähes kaikki naistenlehdet ilmestyvät kahden viikon välein. Sisustuslehdet kuuluvat lehtiin, jotka ilmestyvät kerran kuukaudessa. Harrastelehdet ilmestyvät taas parin kuukauden välein.

Tilaa ilmainen näytenumero

Oletko löytänyt aikakauslehden, josta haluaisit tehdä lehtitilauksen, mutta et ole vielä täysin varma siitä, onko lehti oikea sinulle? Tiesitkö, että voit tilata myös lehden ilmaisen näytenumeron netistä, jonka saat ilmaiseksi kotiin kannettuna? Etsiä netistä lehden näytenumeron tilauslomake tai ota yhteyttä lehden kustantajaan ja pyydä heiltä näytenumeroa, jolloin he toimittavat sinulle lehden vanhan numeron ilmaiseksi.

Haluatko lehden, joka sisältää paljon kuvia vai tekstiä?

Useiden lehtien sisältö koostuu suuremmaksi osaksi upeista kuvista. Pidätkö erityisesti lehtien laadukkaista kuvista vai haluatko mielummin lehden, joka sisältää mahdollisimman paljon lukemista? Juorulehdet, sisustuslehdet, sarjakuvalehdet ja naistenlehdet ovat hyvä esimerkki lehdistä, jotka sisältävät suurimmaksi osaksi aiheisiin liittyviä kuvia. Nämä lehdet ovat siitä mukavia, että niitä jaksaa selata myös raskaan työpäivän jälkeen, eikä lehden sisältöön tarvitse keskittyä niin paljoa kuin lehtiin, jotka eivät sisällä kuvia lainkaan.

Harrastelehdet ja päivälehdet ovat lehtiä, joihin tulee keskittyä paremmin. Nämä lehdet sisältävät paljon pitkiä artikkeleita eri aiheista.

Tutustu aikakauslehtiin kaupan lehtihyllyllä

Lähes kaikissa suurissa kaupoissa on iso lehtihylly, josta löytyy lähes kaikki Suomenkieliset aikakauslehdet. Kauppojen lehtihylly onkin hyvä paikka tutustua ilmaiseksi eri aiheisiin lehtiin. Lehden voi toki ostaa myös kaupasta irtonumerona, mutta silloin et saa tilaajalahjaa kaupan päälle. Netissä lehtitilauksen saa usein puoleenhintaan, joten kaupasta hankitut lehdet tulevat pidemmän päälle huomattavasti kalliimmaksi.

Tilaa lehti tilaajalahjan perusteella

Netissä lehtitarjoukset ovat todella edullisia ja kaikki lehdet sisältävät toinen toistaan arvokkaanpia tilaajalahjoja. Jos et tiedä yhtään minkä lehden tilaisit, niin etsi sivuiltamme paras tilaajalahja ja tee lehtitilaus siitä lehdestä.

Tee lehtitilaus useammasta lehdestä

Suuresta valikoimasta voi olla vaikea valita vain yhtä lehteä, josta tekisi lehtitilauksen. Jos sinulla on mielessä kolme tai neljä lehteä, mutta et osaa päättää minkä niistä tilaisit, niin tee lyhyt määräaikainen lehtitilaus kaikista lehdistä. Kun kaikki lehdet ovat ilmestyneet sinulle muutaman kuukauden ajan, niin tiedät jo varmasti, minkä lehden haluat pitää ja mitkä irtisanoa.

Tee ensin lyhyt määräaikaistilaus

Mikäli lehden valitseminen tuottaa vaikeuksia, niin muista että voit tehdä ensin muutaman kuukauden mittaisen määräaikaisen tilauksen, jonka päättymisen jälkeen voit tilata lehden halutessasi kestotilauksena tai tilata jonkun toisen lehden. Määräaikainen lehtitilaus on hyvä vaihtoehto silloin, kun et ole täysin varma siitä pidätkö lehdestä.

Määräaikainen lehtitilaus on kuitenkin hieman kalliimpi vaihtoehto, mitä kestotilaus ja määräaikaiset lehtitarjoukset ei sisällä niin hyviä tilaajalahjoja kuin kestotilauksien lehtitarjoukset.

Kuinka kauan haluat käyttää aikaa lehden lukemiseen?

Lehden voi valita myös sen perusteella, kuinka paljon sinulla on aikaa lehden lukemiseen. Juorulehdet selataan usein läpi aika nopeasti, mutta lehden lukemiseen kannattaa varata aikaa ainakin tunti. Naistenlehdet sisältävät paljon mielenkiintoista sisältöä, joten lehden lukemiseen voi mennä helposti kaksi tuntia. Yhteiskunnalliset lehdet sisältävät paljon sisältöä, joten aiheesta kiinnostuneella voi mennä useampi tunti lehden lukemiseen. Sarjakuvalehdet sisältävät yleensä kolme tai neljä lyhyttä tarinaa, jotka lukee nopeasti läpi.

Etsi lehti ikäsi perusteella

Kaikki aikakauslehdet ovat suunnattu tietyn ikäisille ihmisille. Esimerkiksi jokin lehti voi olla suunnattu 18-25 vuotiaille naisille tai 45-60 vuotiaille miehille. Olemme koonneet kaikki lehdet myös omiin kategorioihin, joista voit löytää lehden nopeammin. Kategorioistamme löydät muun muassa seuraavia osioita; miestenlehdet, naisetenlehdet, nuortenlehdet, lastenlehdet, poikienlehdet ja tyttöjenlehdet.

Tilaa lehti lahjaksi

Yksi vaihtoehto on tilata lehti lahjaksi vaikka sisarukselle tai sukulaiselle. Jos pidät itse lehdestä, niin voit tilata sen myöhemmin itselle kestotilauksena. Lahjatilauksessa lehti toimitetaan lahjansaajalle ja tilaajalahjan saat itsellesi postitse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *